Maltwhisky
Bo Bjelvenstedt
Stockholm
Bo Bjelvenstedt och Peter Frisk
Fågelhundar dressyr&jakt
Sten Christoffersson

maltwhisky

stockholm

Guideboksförfattaren Bosse Bjelvenstedt har inte låtit en corona pandemi hindra honom från att göra en välsmakande presentation av maltwhiskydestillerierna på Skottlands västkust. Desttillerierna, deras ägare och svenska representanter har bidragit bilder och aktuell information till den här faktaguiden över västkustens tjugofem maltwhiskydestillerier. Alla destillerier, deras produkter och särarter presenteras med många fina bilder. Historia, maltwhiskyproduktion och dess många ibland krångliga uttryck beskrivs på ett lättfattligt sätt. Boken är tänkt som en guide inför planeradet av besök på västkustens maltwhiskydestillerier i Skottland

kopdenhar

Ny utökad bok. Fler promenader och nya sidor i den populära Stockholmsboken.
Bosse Bjelvenstedt har skrivit flertalet omtyckta guideböcker och Peter Frisk är en erkänd Stockholmsguide. Nu har de båda samlat sina kunskaper, med tydliga kartor och fotografier från Stockholm i den här boken. Promenadernas
längd och miljö är rikt varierade och man får veta det mesta om stadens historia och byggnaderna där man passerar längs vägen. Tydliga kartor och vackra bilder beskriver alla vandringarna runt omkring i Stockholm.

kopdenhar

Efter mer än 35 tusen ex. kommer fågelhundsägarnas bibel åter på bokhandelsdiskarna. Klassikern för alla fågelhundsvänner. Vare sig man tränar eller jagar med sin stötande, stående eller apporterande fågelhund. 3:dje utgivningen är ”THE FINAL CUT” en delvis omarbetad bok där principerna för hunduppfostran, dressyr och träning förklaras noga av Sten Christoffersson, en välkänd författare fotograf och jaktjournalist.

kopdenhar

Klippbyar i Provance
Ingrid Hultqvist
Great London Walks
Bosse Bjelvenstedt
Skottland Bästa rundturerna
Bosse Bjelvenstedt
klippbyar london skottland

Detta är första boken som tar ett grepp om franska klippbyar och författaren har självt valt begreppet klippby. På franska kallas de villages perchés. Kombinationen av outdoor, vandring, kultur, mat och dryck ger boken en given plats i resepackningen och den blir också en trevlig presentbok. Varje årstid i Provence klippbyar har sin charm och sina
specialupplevelser. Det går bra att åka buss och i några fall även tåg till de 20 klippbyarna i boken.

kopdenhar

Följ med på tio promenader av varierande längd i ett annorlunda London. Promenera utmed floder som inte längre syns och upptäck gränder du inte trodde fanns. Följ vattenvägar från förr och grönområden som avlöser varandra. På vägen genom Londons varierande stadsdelar möter du unika platser med en spännande historia och pubar som inte bara släcker törsten. Du får uppleva ett London som de flesta inte kommer i kontakt med. Du får också veta hur staden bildades av romare, varför en skurk i en Bondfilm heter Goldfinger, varför Notting Hill var “en pesthärd av oöverträffat slag” enligt Charles Dickens och att Belgravia före 1820 var ett träsk frekventerat av stråtrövare och rånmördare när mörkret föll.

kopdenhar

Följ med författaren till Great London Walks på en spännade tur genom Skottland. Du får uppleva hans pärlor i det omväxlande landet, bland hedar, berg, slott och glittrande vattendrag – ett land som är skapat för flugfiske, fasanjakt, golf, whisky och hästsport. Boken handlar också om det hårdföra landet som romarna inte rådde på och en spännade historia med vikingar, riddare och kungar.Naturen som målas i vädrets växlingar upplevs från vindlande bilvägar och promenader här och där. Historier från trettio års upplevelser varvas med handfasta restips och handritade kartor där ingen kör vilse. Rundresan avslutas i huvudstaden Eidburgh med en promenad bland vulkanklippor, slott, medeltid, häxjakter och exklusiva stadsdelen New Town

kopdenhar

Valda Villovägar
Johan Lewenhaupt
Moster Majje
Johan Lewenhaupt
Mallorca öarnas ö
Johan Lewenhaupt
villovagar moster majje mallorca

De kan vara långa. De kan vara korta. Vissa är fulla av överraskningar medan andra är händelsfattiga. För mig har resor med åren blivit både beroendeframkallande och lärorika. Önskan om att få veta mer om platser och vad som väntar runt hörnet har gjort att jag i mina egna makliga takt nästan alltid är på väg. det kan vara en tur till landet, en reportageresa till Tonga, med tunnelbanan till innebandyn eller en en påfrestande bergsvandring i Kirgizistan. Denna bok handlar om den ädla konsten atti att resa samt hur man förbererder och tar tillvara på sina resor. Så till dig som inte vill dö nyfiken och är reslysten vill jag bara säga: att fylla på upplevelsekontot är aldrig fel eftersom det, om något, hjälper dig att bena ut vad som verkligen är viktigt i vår vidunderliga men ack så materialistiska värld.

kopdenhar

 

Hur många ätit middag middag med Sveriges tre senaste kungar, drottning Elizabeth av England, Shahen av Iran,
Dag Hammarsköld och torpare på släktgårdarna Sparreholm och Långdunker i Sörmland? Ingen i hela världen förutom min moster Mari Ann Skiöldebrand, alias Moster Majje. Här är boken om denna
varmhjärtade kvinnas liv från FN-delegationen i New York till slädturer och busstreck på släktgården i Sörmland.

kopdenhar

Det blåser vidunderliga vindar på Mallorca. Smittsamma vindar som för med sig en Mallorcafeber av aldrig skådat slag. Få svenskar kan den unika medelhavsön bättre än författare Johan Lewenhaupt som utkommit med flera böcker om favoritön alla kategorier. I denna bok tar han dig med till några av sina favoritplatser och barer som oftast ligger belägna en bra bit från öns turistfällor. Folktomma havsbukter, vingårdar, bergsvandringar, ölbryggerier, barer och genuina markander är bara några av de platserna du får ta del av. Så har du den minsta upptäckarlust och funderar på en tur till öarnas ö, Mallorca, är det boken för dig.

kopdenhar

Från min jägarpenna
Sten Christoffersson
Rovdjursjakter i Nordamerika
Ulf Lindroth
Burma En resa i tiden
Sven-Olof Einarsson & Bertil Lintner
jagarpenna rovdjursjakt burma

Den kände jaktskribenten Sten Christoffersson har gjort det igen. Den här gången är det spännande anekdoter kring jaktens kända och okända mysterier. Här drar Christoffersson skrönor och berättelser från tidernas största jaktskyttar till Norfolks Svarta Prinsar. Han tar upp allt från sin barndoms fåfänga längtan efter en egen hund, häpnadsväckande händelser och sammanträffanden i jaktmarker hemma och utomlands till obekväma sanningar om behandlingen av jaktfrågor i dagens Sverige. Sten Christoffersson är författaren till bland annat Jägarskolan, böcker om hunddressyr och den välkända boken Jakt i Norden. Läs, häpna och dra på smilbanden åt en smaklig mix av skämt och allvar.

kopdenhar

Västern är fortfarande vild. Kanske inte på det sätt vi förknippar med revolvrar, whisky och dammiga hästar – även om de fortfarande finns kvar – men den som söker hittar fortfarande enorma vidder och gott om vilt. Den här boken tar med läsaren på en rad rovdjursjakter i den moderna Amerikanska Västern, från Arizonas halvöken i sydväst till de kanadensiska Klippiga Bergen i nordväst. Det mesta handlar om jakt på prärievarg, björn och varg. Nordamerika är lockjaktens förlovade land och det märks. Under åren av jaktresor dit förändras författarens metoder. Under varje resa spelar lockandet allt större roll, ända till den punkt då jägaren nästan blir den enkla middag han ropar ut att han är. Men låt oss inte gå händelserna i förväg.

kopdenhar

Den här initierade Burmaguiden är skriven av två veteraner på området. Sven-Olof Einarsson är en mångårig Burmabesökare med egen resebyrå och Bertil Lintner är en SvD-journalist med Asien som arbetsfält sedan 1979. Han är en internationellt erkänd Burmakännare. Landet som håller på att öppna sig för västerlänska besökare beskrivs här ur turistens synvinkel. men vi får också en historisk tillbakablick med bland annat den brittiska kolonisationen och andra länders påverkan på Burma för att förstå varför dagens samhälle ser ut som det gör. Författarna ger också sin syn på vart landet är på väg. En bok om ett färgstarkt land som håller på att pånyttfödas inför oss.

kopdenhar


Mallorca outdoor
Johan Lewenhaupt & Jan Pontho
Jaktens eldsjälar
Johan Lewenhaupt
Camp Cafron
Johan Lewenhaupt
mallorca eldsjälar camp

I den här boken får du lära känna ett helt annat Mallorca än turisternas ”Mallis”. Författaren Johan Lewenhaupt har själv varit bosatt på ön till och från sedan 2003. Han delar med sig av ”sitt” Mallorca och visar dels vad ön kan erbjuda i form av aktiviteter, dels hur det fungerar att leva här när turisterna har åkt hem. Med bilder tagna av den prisbelönte fotografen Jan Pontho tar ”Mallorca Outdoor” läsaren med bortom de förutfattade meningarna och väcker intresse för det verkliga Mallorca. Författaren tar oss med upp i bergen, där en av öns falkenerare visar hur det går till att jaga vilda bergsgetter med kungsörn. Vi får också följa med till den lokala favoritbaren, där han både arbetar och tittar på fotboll. Han delar med sig av några av sina personliga favoritupplevelser, men tipsar också om saker man bör se upp med.

kopdenhar

Beväpnade med älgstudsare och hagelbössor springer de runt i våra svenska skogar och skjuter vilda djur och fåglar. Men vilka är dessa grönklädda typer som kallar sig jägare och vad har de för bakgrund. I den här boken får du träffa den 16-årige gymnasieeleven Axel,komunalrådet Maria och tio andra naturintresserade jägare från samtliga samhällsklasser som berättar varför de jagar och vad jakten betyder för dem. Du får även reda på hur mycket den svenska jakten omsätter i kronor och ören, om den genererar några jobb och vad som krävs för att bli jägare. Vi redogör även för hur mycket viltkött den genomsnittliga svenska jägaren årligen stoppar i den egne frysen och hur många dagar per han eller hon jagar.
Kort sagt får du här för första gången en möjlighet att sätta dig in i jägarens värld och ta del av de fakta som krävs för att avgöra om du själv vill bege dig ut på Dianas jaktstigar och bli jägare.

kopdenhar

Samvetskvalen hopar sig. Den flyktbenägna vargforskaren och greven Carl-Fredrik Ulvenstam och hans samiska hustru Anna, från succéromanen Bar Domino, hamnar denna gång i girighetens allra mörkaste lejonkula. I denna spänningsroman möter vi kinesiska syndikat, mindre nogräknade tjuvjägare i såväl Sverige som Afrika, mordbenägen vildsvin och missundsamma medmännisskor på desperat jakt efter lycka och rikedom. Medan Anna och Carl-Fredrik fyller på på upplevelsekontot hamnar de mitt i ett ödesdigert spel med livet som insats. Detta är andra fristående delen i trilogin om greveparet på Ulvsunda säteri.

kopdenhar

Hanoi Graceland
Lars Thunell
Hjortarvet
Johan Lewenhaupt
Älgen
Rolf Svensson
hanoi hjortarvet algen

Hanoi Graceland är en fängslande berättelse som tar läsaren med på ett hisnande äventyr. Huvudpersonen, författaren Mathias Hjort, träffar "fel" kvinna via en dejtingsajt. Redan efter några veckor börjar hon uppträda hotfullt och för att freda sig flyr Mathias landet.
Han tar mark på den lilla kanalön Jersey som visar sig vara allt annat än den fristad han hoppats på. Slumpen griper in och för honom vidare till Vietnam där äventyret fortsätter. I Hanoi träffar en person som omkullkastar hans värderingar och en förändringsprocess tar fart. Väl tillbaka i Sverige börjar han ana konturen av den han är på väg att bli.
Mathias söker nu trygghet i tillvaron, men finner att dramat ännu inte fått sin upplösning. Återigen drivs han på flykten och hamnar på en plats vars existens han inte hade en aning om. Där finns slutet men också framtiden.

kopdenhar

"Snören för korta för att användas" stod det på en låda som författaren hittade på sin farmors vind. Vore denna bok en låda skulle det stå: Verkliga händelser för härliga för att glömmas.
Den här udda boken är ett axplock från Johan Lewenhaupts möten med allt från tjuvjagande naturbevakare och nedsparkade godsägare till kloka om än något törstiga skoghuggare, samt en ytterst närgången gemsbock. Läsaren ställs öga mot öga med finska slagbjörnar, får följa med på jakt med slangbella i Sydamerika, träffa högoktaniga vindruvskrigare samt paddla rätt ut i Alaskas otämjda vildmark med en elvaårig familjeförsörjare för att jaga caribo. Boken är även ett tydligt exempel på hur livets stig kantas av överraskningar, vare sig man vill det eller inte.

kopdenhar

Ett möte med vårt största högvilt, älgen, är alltid en mäktig händelse för så väl jägare som friluftsmänniskan. 276 utsökta och informativa illustrationer och lärorik text berättar om älgens olika utvecklingsstadier och om hur utseendet förändras markant med ålder, årstid ocg ljusförhållanden. Älgens beteende och vanor, spår och spårtecken och mycket annat finns i denna omfattande bok.
Få människor har haft sådan närkontakt med älgar som författaren och illustratören och viltskådaren Rolf Svensson. Efter mer än 40 års åretruntstudier i sina smålänska hemtrakter har han en unik kännedom om älgen, som han skickligt visar i bild. Rolf Svensson medverkar som författare och illustratör i Jägareförbundets tidning Svensk Jakt, samt har tidigare illustrerat i ett 40-tal böcker.
Boken finns även på engelska och tyska.

kopdenhar

Ett liv med rådjur
Astrid Bergman Sucksdorff
   
radjur    

Över stock och sten, genom lummiga skogsdungar och över vitsippstäckta ekbackar har hon krupit efter rådjur i ett helt liv. Med största sannolikhet finns det ingen idag levande människa som besitter ett så brett, fullödigt och högkvalitativt fotomaterial på svenskarnas mest älskade och hatade klövvilt: rådjuret som naturfotografen Astrid Bergman Sucksdorff.
I den här boken får du följa med Astrid på hennes otaliga och mycket nära möten med råbockar, rågetter och kid i deras vardagsrum naturen. Vinter som sommar. Med egna ord berättar hon inlevelsefullt ved detta mytomspunna djur har betytt för henne, hur de lever och vad deras vardagsbestyr består av. Jakt och naturskribenten Johan Lewenhaupt följer upp Astrids hjärtliga beskrivningar med djupodlad och faktaspäckade kapitel om allt från rådjurens nedärvda beteendemönster till deras hänsynslösa härjningar i våra villaträdgårdar.
Har du någon gång haft en minsta fundering kring rådjurets liv och leverne är denna vackert formgivna bok ett måste, såväl för den som jagar som för den som kan tänka sig att njuta av natur på annat sätt.

kopdenhar